Karapınar'da Külliye Camiinin temeli atıldı

Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar kasabasında Külliye Camiinin temeli yapılacak törenle atıldı.

Törene Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'in yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Acıgöl İlçe Kaymakamı Emine Karataş Yıldız, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş ve çok sayıda davetli katıldı.

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, temel atma törenindeki konuşmasında; "Kıymetli hazirun burada temelini atacağımız cami sadece içerisinde namaz kılınacak bir cami değil. Bu camimiz her sene Kur'an kursumuzda yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin mezuniyet törenlerinin yapılacağı, öğrencilerimizin imamlık için deneyim kazanacakları, hafızlık öğrencilerimizin günün her saatinde ders yapabileceği bir cami olacak. Yani günün 24 saatinde içerisinde Allah lafzının okunacağı bir yer olacak" dedi.

Karapınar Şeyh-Ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Külliye Camiinin temel atma programına katılan başta Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel olmak üzere AK parti il başkanı Ali Kemikkıran, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ve İlçe Kaymakamı Emine Karataş Yıldız ile tüm katılımcılara teşekkür eden Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, camiinin bir an önce tamamlanarak hizmete açılması için canla başla çalışacaklarını söyledi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, ve protokolünün katılımıyla Karapınar İlkokulunda açılış gerçekleştirildi.

Öte yandan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İlçe Kaymakamı Emine Karataş Yıldız, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, il ve ilçe protokolünün katılımıyla Karapınar İlkokulunda Akıl ve Zeka Oyunları Odası ve Bilgisayar Laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.


Kategori : BASINDA BİZ
Eklenme Tarihi : 25/09/2022
Görüntüleme Sayısı : 161