Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, tarafından Karapınar merkez camiinde teravih namazı çıkışında vatandaşlara Osmanlı şerbeti ikramı büyük ilgi gördü. Ramazan ayında unutulmaya yüz tutmuş geleneklerden biri olan Ramazan şerbeti dağıtımı geleneği, Karapınar Belediyesi tarafından yaşatılmaya çalışılıyor. Karapınar merkez Camii’nde Teravih namazı çıkışında cemaate Osmanlı şerbeti dağıtıldı. Cami çıkışlarındaki geleneksel Osmanlı kıyafetini giymiş gençler, namaz sonrasında cemaate bardaklara doldurduğu şerbeti ikram etti. Şerbetten tatmak isteyen genç yaşlı onlarca kişi uzun kuyruklar oluştururken, çocuklar da büyük ilgi gösterdi. Öte yandan Karapınar kasabasında ki kahvehanelerde de vatandaşlara Osmanlı şerbeti ikram edildi. Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, yaptığı açıklamada Ramazan ayı dolayısıyla teravih namazının ardından Merkez Camii'de Ramazan şerbeti dağıtıldığını söyledi. Başkan Güneş, "Osmanlı döneminde Ramazan aylarında geleneksel olarak dağıtılan Osmanlı şerbeti kültürü unutulmaya yüz tutmuştu, bu kültürümüzü yaşatmak için belediye olarak vatandaşlarımıza cami çıkışlarında şerbet dağıttık. Yaklaşık 1200 kişiye şerbet dağıttık. İnşallah Ramazan ayı boyunca özel günlerde şerbet dağıtımımız devam edecek" dedi. Karapınarlı vatandaşlarda unutulmaya yüz tutan bu âdeti tekrar hatırlatılmasından dolayı memnuniyetini dikle getirerek Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş'e teşekkür ettiler.

Eklenme Tarihi : 22/04/2020